Haugaland Prog & Rock '17 - DAGPASS - Lørdag

Arrangementsinformasjon
Default file 1492603064

Høvleriet fyller 100 år i år og Haugaland Progklubb 5 år. Dette skal vi feire med tidenes festival og lineup! I år vil vi ha 11 band på scenen fredag og lørdag, festivalkunstner, stands der kreative personer kan promotere og selge sine produkter, samt årets veldedige organisasjon; Norsk Folkehjelp. Alt dette i Haugalandet mest stemningsfulle lokale, der vi har topp lydanlegg, godt hjemmebrygga øl og masse hyggelige festivaldeltagere! Her blir det spekket program, så kom tidlig!

Billettpris kr 400 + avgift for dagspass. Dørene åpnes kl. 18.30 lørdag og første band går på scenen rett etterpå. Band som spiller lørdag: Ruphus, Magic Pie, Gentle Knife, Seven Impale og Det Skandaløse Orkester.


PROGRAM LØRDAG 04.11.17.

Ruphus: Ruphus er et progressivt rockeband fra Oslo som ble dannet i 1970 og oppløst i 1981. Ruphus var et av flaggskipene innen norsk rock på 70-tallet. Bandet oppnådde stor anerkjennelse i flere europeiske land, og var mer populære i Vest -Tyskland enn de var hjemme i Norge. Bandet kom i 1973 med sin første utgivelse “New Born Day”. I 2009 hadde Ruphus en gjenforening på Pstereo festivalen i Trondheim, og i 2010 spilte de for fullt hus på Rockefeller i Oslo, og de spilte også på Progrockfestivalen “Rock på Torget” i Bodø samme år. Konserten Haugaland Prog og Rock festival   - med Gudny Aspås på vokal, er den er den første bandet gjør på 7 år – og er i så måte en historisk happening! Hva er mer naturlig, etter fantastiske konserter på festivalen med Junpiher Greene, Aunt Mary og Høst, at Ruphus headliner årets jubileumsfestival!

Magic Pie: Magic Pie startet så smått i 2001 og har medlemmer fra mange forskjellige musikalske bakgrunner. Målet var å skape en egen progressiv musikk, men samtidig forankret i moderne prog og den deilige 70 talls sounden!  De seilte fort opp som et av Norges mest markante og bejublede band innenfor progressiv rock. Magic Pie har gitt ut 4 album mange haugalandinger kjenner godt; «Motions of Desire» (2005), “Circus of life” (2007), “The suffering joy“ (2011), og “ King for a Day “(2015). De har headlinet såvel Sweden Progfest som Rosfest (US), og Summers End (UK).  Haugalandet gleder seg til Magic Pie!

Gentle Knife: Oslo-baserte Gentle Knife teller 11 faste bandmedlemmer. De leverer et dynamisk livesett med gitarer, keys, synther og effekter, tre- og messingblås, bass, perkusjon og vokal. Musikken sammenlignes ofte med 70tallets tidlige proghelter, Camel, King Crimson, Tangerine Dream, Flower Kings, men med en moderne vri. Gentle Knife har fått stor internasjonal oppmerksomhet og gode anmeldelser for sin debut med konseptalbumet «The Gentle Knife». De har også blitt nominert til Independent Prog Awards 2015 av Friday Night Progressive, New York.  Bandet arbeider for tiden med nytt materiale, som dere vil få høre på festivalen.

Seven Impale: Seven Impale startet opp i 2010, de har tidligere gitt ut en EP (2013), og albumene  «City of the Sun» September 2014, og i September 2016 kom etterlengtede «Contrapasso».  Album og konserter har fått mye oppmerksomhet og entusiastiske anmeldelser, og bandet har fått mange fans over hele verden. Seven Impale er også booket til Night of the Progs i år. Bandet spiller eksperimenterende musikk som drar deg inn, og med elementer av både jazz, klassisk og metall, noe som har gjort at de har blitt sammenlignet med både King Crimson, Tool og Meshuggah. Dette er et band som vil imponere deg!

Det Skandaløse Orkester: Det Skandaløse Orkester byr på en hårreisende musikalsk opplevelse med fenomenale tekster og et frenetisk sceneshow. Gruppen omtaler seg selv som noe av det beste, mest tilgjengelige, underholdende og nyskapende musikkfenomenet som finnes i dagens musikk- Norge! Det Skandaløse Orkester har tidligere spilt på festivaler som Progklubbens Vinterprog, Nattjazz, Humorfest, Jazzgard og Skandale Festivale, samt den legendariske Zappa Union - en festival som hyller komponisten Frank Zappa. Zappa er også gruppens største inspirasjonskilde. Med til festivalen i høst vil de ha med seg nytt og spennende materiale. Velkommen til skandale!